Gyors narancsos sütemény

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • Vaj
  • 13 dkg kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs leve és héja
  • Étcsokoládé
  • Olaj



Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és lisztezünk egy kb. 1,4 literes sütőformát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk. Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a narancshéjat és –levet, az olvasztott vajat, a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tésztát a sütőformába töltjük és kb. 25 percig sütjük (tűpróba), ha a teteje már kezdene pirulni, érdemes letakarni egy darab alufóliával. Ha kihűlt, étcsokit olvasztunk pár csepp olajjal és bevonjuk vele a süteményt, és pár percre hűtőbe tesszük, míg rádermed.