Egyszerű narancsos sütemény

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A piskótához:

  • 140 g puha vaj
  • 195 g liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál tej
  • 1 narancs reszelt héja

Tetejére:

  • 3 evőkanál narancslé
  • 50 g cukor
  • 50 g étcsokoládé



Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük. Kivajazunk egy 1,2 literes püspökkenyérformát. A piskóta hozzávalóit alaposan elkeverjük és a formába öntjük. 40-50 percig sütjük. Ha kész, a narancslevet a cukorral egy kis lábosban felhevítjük és a még meleg sütire csorgatjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval locsoljuk meg a tetejét és megvárjuk, míg rádermed.