Forró csokoládé

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál Nescafé



Elkészítés

A tojássárgákat 5 deka cukorral kikeverjük, egy kevés tejjel, a kakaóval, a kávéval és a liszttel tovább keverjük, majd beleöntjük a maradék tejet. A csokit gőz felett megolvasztjuk, s beleöntjük a keverékbe. Kézi habverővel állandóan kevergetve forrpontig melegítjük. A tejszín felét a porcukorral és a rummal habbá verjük, a csokihoz adjuk és azonnal tálaljuk. A tetejét a maradék tejszínhabbal díszítjük.