Forró csokoládé szuflé

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg min. 70%-os magas minőségű csokoládé
  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg liszt, de még jobb az őrölt mandula



Elkészítés

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát kapunk. Hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy edénybe tesszük, és elektromos habverővel összekeverjük, habosítjuk. A tojásos masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódhat. Hozzákeverjük a lisztet és/vagy az őrölt mandulát. A sütőformákat kivajazzuk, és megszórjuk kakaóporral. A formákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Akkor jó, ha még folyik a közepe. Vaníliafagylalttal tálaljuk.