Gesztenyés palacsinta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 palacsinta lap
  • 2 kocka gesztenyepüré
  • 1 liter tejszín
  • Csokireszelék, vagy csokiöntet a díszítéshez



Elkészítés

A palacsinta lapok elkészítését megtalálod itt. Egy edényben felverjük a fél liter tejszínt, egy másikban pedig mixerrel összetörjük a gesztenyepürét. A felvert tejszínből keveset meghagyunk díszítésnek, a többit pedig az összetört gesztenyepüréhez adjuk és jól összekeverjük. A tejszín adag ízléstől függ, de az arany legalább fele-fele kell legyen, különben a massza túl száraz és erős lesz. A gesztenyés masszát a palacsinta közepére tesszük, majd feltekerjük. Ha valaki nagyon szereti a csokiöntetet, a palacsintába is lehet tenni egy keveset. Miután feltekertük a maradék tejszínnel és csokiöntettel vagy csokidarabkákkal díszítjük.

(A palacsinta receptje megtalálható ezen a honlapon!)