Almás cobbler

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 méretesebb alma
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tésztához:

  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 bő evőkanál cukor
  • 1 tojás



Elkészítés

Előveszek közepes vagy annál kisebb tepsit. Az almákat megpucolom, cikkekre vágom, a cikkeket a tepsibe teszem. Ráreszelem a narancs héját, majd a levét is az almákra csorgatom, cukrot adok hozzá, aztán az egészet jól átforgatom. Alufóliával befedem a tepsit, és 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, nagyjából fél órára. Amíg párolódik az alma, addig kikeverem a tésztát. A liszteket összekeverem 1 teáskanál sütőporral, sózom, a hideg vajjal elmorzsolom, majd ráütöm a tojást, és lágy tésztává dolgozom. Amikor kész az alma, a tésztát óvatosan rákanalazom, és újabb fél órára a sütőbe tolom. Egy rózsányi tejszínhabban megbolondítva tálalom.