Almás-pudingos piskóta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 6 tojásból készült piskóta
  • 5-6 db alma
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 1 tábla tejcsokoládé, vagy tortabevonó
  • Kevés tejszín



Elkészítés

Készítsd el a piskótatésztát, de ne süsd ki rögtön, tedd félre. Hámozd meg az almákat, és karikázd fel. Helyezd el egy tepsiben a felkarikázott almaszeleteket, öntsd rá a piskótatésztát, rakd a sütőbe, és akár az alap piskótatésztánál, addig süsd, amíg aranysárga nem lesz.

Ha megsült, borítsd ki egy tálcára úgy, hogy az almás része legyen felül. Közben készítsd el a vaníliás pudingot és a csokoládéöntetet is. Amíg a puding fő, addig vízgőz felett olvaszd meg a csokit, és keverj hozzá egy kis tejszínt - itt is használhatsz porból készülő csokoládéöntetet. Először kend meg a pudinggal, majd óvatosan öntsd le a csokival. Ha ezzel megvagy, akkor tedd be a hűtőbe annyi időre, amíg a puding és a csoki megszilárdul a tetején, majd vedd ki a hűtőből, és tálald.

(A 6 tojásos piskóta receptje megtalálható ezen a honlapon!)