Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C-on kb. 20 percet sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a tejszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész, félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük.
A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük, és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez, és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez. A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.