Aranygaluska kényelmesen

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A piskótához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg olvasztott sütőmargarin
  • 6 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 3 dl langyos tej
  • Pici só

A vaníliaöntethez:

  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5 kanál cukor

Valamint:

  • 20 dkg dió
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg olvasztott sütőmargarin



Elkészítés

Kenyérsütő gépben készítem a tésztát. Beleteszek minden hozzávalót a piskótához, alulra a folyadékokat. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom. Amikor készen van, 40 fokra bemelegítem sütőt. Kikenek margarinnal egy közepes tepsit. A tésztát lisztezett asztalon kézzel ellapogatom, és (lehet pogácsaszaggatóval) kézzel csipkedek belőle szilva méretű darabokat, amiket egymás mellé helyezek a sütőlapon. 20 dkg diót durvára darálok, elkeverem 4 evőkanál cukorral, és rászórom egyenletesen a tésztára. 15 dkg olvasztott margarinnal meglocsolom, és duplájára kelesztem az előmelegített sütőben, ezután feljebb kapcsolom a hőmérsékletet, és 170 fokon aranybarnára sütöm. Amíg sül a tészta, elkészítem a híg pudingot. Nem bonyolítom, nagyon finom így is, a tészta már amúgy is meg van bolondítva a sok ízzel, az öntet inkább kevésbé legyen édes és karakteres.