Árvácska

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Tészták:

  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Kevés sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag puncsos pudingpor
  • kevés sütőpor
  • 6 tojás sárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag csokis pudingpor

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag gesztenyepüré
  • 1 dl rum
  • 2 csomag vaníliás cukor



Elkészítés

Tészta:
3 tojássárgáját 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk. Adunk hozzá 1 csomag vanília pudingot, kevés sütőport és a tojások keményre vert habját. Őzgerinc formában sütjük. Egy ugyanilyen masszát készítünk puncspudingból és ezt is őzgerincformában sütjük meg. 6 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk egy kevés sütőport, 2 csomag csokis pudingport és a tojások keményre vert habját.

Krém:
1 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 3 dl tejben, 1 margarint kikavarunk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk 2 csomag gesztenyepürét (lereszelve), 1 dl rumot, 2 csomag vaníliás cukrot és összekeverjük a kihűlt vanília pudinggal.

Összeállítás:
Az őzgerincformában megsült tésztákat hosszában kettévágjuk és úgy krémezzük, hogy a világosra rózsaszín, a rózsaszínre világos rész kerüljön. Krémmel megkenjük a barna lapot és rátéve a rózsaszín-sárga tésztát, feltekerjük, mint a piskótatekercset.