Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval, majd add hozzá a cukrot, az olajjal, eszenciával és liszttel összekevert és felvert sárgájákat, majd kavargasd, amíg beépül az összes hozzávaló. Kenj ki egy tepsit egy kis olajjal, majd béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, rajzolj rá csokoládécsíkokat, amiket húzz szét egy villával vagy fogpiszkálóval. Tedd a tepsit 20 percre az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon. Közben készítsd el az epres krémet.
Keverd össze a tejszínt a porcukorral, vaníliacukorral, túróval, majd lassan csorgasd bele a gőz fölött megolvasztott zselatint. Lassan kevergetve, add hozzá az apróra vágott epret és a reszelt csokit. Válaszd le a megsült tésztát a papírról, majd vágd két egyenlő részre. Helyezd az egyik felet egy magasabb, a méretének megfelelő tepsibe, kend be az epres krémmel és helyezd rá a másik lapot. Kicsit nyomkodd meg, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeálljon.
Felszolgálás:
Vágd kockákra, majd díszítsd tejszínhabbal és félbe vágott eperrel.