A tavasz királynője

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Lap:

  • 5 tojás
  • 125 g cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • Vanília eszencia
  • Egy csipetnyi só
  • 2 evőkanál kenhető csokoládékrém

Krém:

  • 250 g friss krémes tehéntúró
  • 200 g friss tejszín
  • 125 g porcukor
  • 250 g érett eper
  • 100 g reszelt csokoládé
  • 1 tasak zselatin
  • 2 tasak vaníliacukor

Díszítés:

  • 10 db eper
  • 250 g friss tejszín



Elkészítés

Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval, majd add hozzá a cukrot, az olajjal, eszenciával és liszttel összekevert és felvert sárgájákat, majd kavargasd, amíg beépül az összes hozzávaló. Kenj ki egy tepsit egy kis olajjal, majd béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, rajzolj rá csokoládécsíkokat, amiket húzz szét egy villával vagy fogpiszkálóval. Tedd a tepsit 20 percre az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon. Közben készítsd el az epres krémet.

Keverd össze a tejszínt a porcukorral, vaníliacukorral, túróval, majd lassan csorgasd bele a gőz fölött megolvasztott zselatint. Lassan kevergetve, add hozzá az apróra vágott epret és a reszelt csokit. Válaszd le a megsült tésztát a papírról, majd vágd két egyenlő részre. Helyezd az egyik felet egy magasabb, a méretének megfelelő tepsibe, kend be az epres krémmel és helyezd rá a másik lapot. Kicsit nyomkodd meg, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeálljon.

Felszolgálás:
Vágd kockákra, majd díszítsd tejszínhabbal és félbe vágott eperrel.