Babapiskótás-diós krémes

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tej
  • 2 dkg zsír
  • 25 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 50 dkg darált dió
  • 24 evőkanál tej
  • 35 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

A mázhoz:

  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 dkg vaj

Továbbá:

  • 1 csomag babapiskóta
  • Rum



Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot nyújtunk belőle, és mindegyiket kb. 15-20 perc alatt, előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A krémhez a diót a tejjel felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük, és a diós masszához adjuk. A mázhoz a porcukrot, a kakaót a vízzel felfőzzük, tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat. Az egyik lapot megkenjük a krém felével. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk a rummal. Rákenjük a krém másik felét, rátesszük a lapot. A mázat kihűlve simítjuk el a tetején. Másnap szeletelhető.