A puha vajat keverjük krémesre a cukorral. A tojásokat egyenként keverjük bele a vajas krémbe. A tésztát ízesítsük a vanília belsejével, vagy aromával. Végül keverjük bele a sütőporos lisztet is. A darált mákot főzzük krémes állagúra a tejjel. A mákos masszát keverjük bele a tészta 1/3-ad részébe. A másik felébe reszeljük bele tökgyalun a csokoládét. A formát vajazzuk körbe, majd hintsük meg liszttel. A forma aljába öntsük először a csokoládés masszát, majd erre kanalazzuk a mákos réteget. Egy kés vagy fakanál segítségével márványosítsuk a masszát (mártsuk bele, majd írjunk le egy-két kört, de ne kevergessük). Előmelegített sütőben (175 fok) 60 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk ki, és csurgassuk körbe a citromos mázzal. (Kb. 2 literes formához.)