Tegyük a száraz elemeket egy nagy keverőtálba, és alaposan keverjük össze őket. Majd adjuk hozzá a többi szoba hőmérsékletű alapanyagot, és vagy kézzel, vagy egy konyhai robotgép spiráljával morzsalékosra gyúrjuk össze az alapanyagokat. Majd kézzel gyúrjuk egy tömbbé a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a tál falától. Ekkor tegyük legalább 3-4 órára pihenni a tésztát a hűtőbe. Formázáskor két lehetőségünk van. Ha kisebb figurákat szeretnénk kiszúrni, akkor kb. 3, ha nagyobbakat, akkor kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát. A tészta kb. kétszeresére fog megnőni a sütés során. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 8 perc alatt készre sülnek a sütemények.
A cukormáz receptje:
a mázhoz nagyon finom szemcséjű porcukor szükséges. Ehhez a porcukrot átszitáljuk apró lyukú szűrőn. A tojásfehérjét verjük fel félig habverővel, majd kanalanként dolgozzuk bele a porcukrot. Akkor jó a máz, ha a felemelt habverőről már csak egészen lassan folyik le. Ekkor keverjünk hozzá még 8 csepp ecetet, ami megakadályozza majd a cukor kikristályosodását. Kicsi tojást válasszunk, abból is sok máz lesz. Lehetőleg kézi habverőt használjunk, a géppel felvert máz folyóssá válhat.