Hamis mézes puszedli

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 2-2,5 dl víz
  • Tojásnyi zsír
  • 2 tojás sárgája
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál fahéj
  • 1 szerecsendió reszelve
  • 1 citrom héja



Elkészítés

A cukrot folyamatos keverés mellett karamellizáljuk, majd felöntjük vízzel. Hagyjuk, hogy újra felolvadjon a karamell, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval, és a fűszerekkel (a fűszerek helyett használhatunk 1 csomag mézeskalács fűszerkeveréket is). Majd hozzáöntjük a karamellt, a zsírt, a tojások sárgáját. Kézzel ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Ha kell lisztet adhatunk még hozzá. A tésztát bucira alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Majd kettévágjuk, szeleteljük, és a szeletekből kis kockákat vágunk le. Minden kockából diónyi golyót gyúrunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakunk (2 részletben tudtam én kisütni). A golyók tetejére nyomhatunk aszalt gyümölcsöt, diót is akár. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket. Még forróm meghempergetjük porcukorban őket. Nagyon puha marad, és nagyon finom ízű. (Kb. 30-35 db puszedli készíthető.)