Karamell krém

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 200 g Philadelphia krémsajt (szobahőmérsékleten)
  • 100 g sűrített tej
  • 250 g tej
  • 100 g cukor + 50 g a karamellizáláshoz
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája



Elkészítés

Az 50 g cukrot tedd egy kis edénybe, majd tedd a tűzre, közepes lángra és hagyd ott, kevergetés nélkül, hogy karamellizálódjon. Öntsd a tortaformába, majd forgasd meg kicsit, hogy a cukor fedje be mindenhol a formát. A krémsajtot kavard jól ki egy tálban. Öntsd hozzá lassan a sűrített tejet, folyamatosan kevergetve. Öntsd a keveréket egy edénybe, add hozzá a tejet és cukrot is, majd hagyd közepes lángon, időnként megkeverve, amíg majdnem fő. Közben verd fel kicsit a tojásokat és a tojássárgájákat. Öntsd rá, folyamatos kevergetés mellett, a forró tejes keveréket. Szűrd át egy szitán a tortaformába. Tedd a formát a sütő tepsijébe és önts forró vizet a tepsibe – kb. 1 cm vastagon. Tedd sütőbe és süsd 50 percig 130 fokon, amíg a krém teteje jól megdermed. Vedd ki, hagyd kihűlni a formában, majd borítsd egy tányérra.