Halászlé

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 db 1-1,2 kg-os ponty
  • Fél kg apró hal (keszeg, kárász)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • Cseresznyepaprika
  • 1-2 kávéskanál pirospaprika (ízlés szerint)



Elkészítés

Először is a halat meg kel tisztítani, majd mossuk meg alaposan, a fejét és a farkát le kell vágni, majd a színhúst ujjnyi vastagra szeleteljük fel,és enyhén megsózva tegyük félre. A fejet, a farkat és megtisztított halakat beletesszük egy edénybe és öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, a felkarikázott hagymát is beletesszük, kissé megsózva lassú tűzön addig forraljuk, amíg a hús teljesen le nem fő a csontokról. Szitakanálon passzírozás nélkül szűrjük át a levét, ezután felforraljuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, és a szeletekre vágott paradicsomot, egy csipetnyi cseresznyepaprikát és a besózott haldarabokat. Rázogatva lábast, lassú forralással 10-15 percig főzzük.