Először is keverjük ki habosra a vajat a porcukorral, a lisztet keverjük össze a kakaóporral és fahéjjal, majd adjuk hozzá a darált dióval együtt, rummal ízesítsük, dolgozzuk jól össze tésztát. Ha kész van, akkor rakjuk fóliába, és pihentessük 1-2 órán át hideg helyen. A pihentetett tésztát a margarinnal kikent sütőformákba simítjuk, 180 fokos sütőbe megsütjük. Amíg a tészta sül, addig kikeverjük a tölteléket. A lisztet kevés hideg tejjel csomó mentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a porcukorral, mandulaaromával, rumaromával kikevert vajat. A mandulákat miután kihűltek kettesével töltsük meg.