Mandula

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rum

Töltelék készítéséhez:

  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • Ízlés szerint rum- vagy mandulaaroma



Elkészítés

Először is keverjük ki habosra a vajat a porcukorral, a lisztet keverjük össze a kakaóporral és fahéjjal, majd adjuk hozzá a darált dióval együtt, rummal ízesítsük, dolgozzuk jól össze tésztát. Ha kész van, akkor rakjuk fóliába, és pihentessük 1-2 órán át hideg helyen. A pihentetett tésztát a margarinnal kikent sütőformákba simítjuk, 180 fokos sütőbe megsütjük. Amíg a tészta sül, addig kikeverjük a tölteléket. A lisztet kevés hideg tejjel csomó mentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a porcukorral, mandulaaromával, rumaromával kikevert vajat. A mandulákat miután kihűltek kettesével töltsük meg.