Mézes sütemény

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg méz
  • 10 dkg sötét cukorrépaszirup
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás 20 dkg kandiscukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 80 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 evőkanál rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • A tepsi kikenéséhez margarin
  • Liszt



Elkészítés

A mézet a cukorrépasziruppal és a margarinnal olvasszuk meg. A tojásokat, a szükség esetén a finomabbra tört kandiscukrot, a vaníliás cukrot, és a cukrot robotgéppel 8-10 perc alatt keverjük krémesre, majd a langyosra hűlt mézes masszát dolgozzuk bele. Végül a rummal váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral és fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Egy tepsit kenjünk ki margarinnal, majd hintsünk meg liszttel és csak azután simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30-35 percig sütjük, és rácson kihűtjük. Végül kockákra vágjuk, sablon segítségével porcukorból mintát szitálunk.