Narancsmázas szív

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • Késhegynyi sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 12 dkg kristálycukor
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg mogyorós nugát 2 evőkanál narancslé
  • 10 dkg porcukor
  • Nyújtáshoz liszt
  • Kis nejlonzacskó
  • Folpack



Elkészítés

A mandulát és sütőport keverjük a lisztbe. Tegyük bele a vajat, a cukrot, a marcipánt, a tojást és gyúrjuk össze. A tésztát csomagoljuk folpackba és harminc percre, tegyük hűtőszekrénybe. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagságúra, majd nagyjából 5 cm-es szíveket szaggassunk ki belőle. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg az egy evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával, és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 12 perc alatt megsütjük, várjuk meg, míg kihűl. A nugátot forró gőz felett olvasszuk meg, majd a szíveket ragasszuk össze a massza segítségével. A porcukrot a narancslében csomómentesen keverjük el, töltsük nejlonzacskóba, a zacskó egyik sarkán vágjunk egy kis lyukat és tetszés szerinti mintákkal díszítsük ki a szíveket. Mielőtt eltennénk a kész sütiket, várjuk meg, amíg kihűl és megszárad.