Rudolf aprósüti

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 3 dkg kakaó
  • Francia drazsé
  • Étcsokoládé
  • Papírzsák
  • Perec alakú ropi



Elkészítés

A lisztet a gyúródeszkára tesszük. Beleszórjuk a sütőport, vaníliás cukrot, porcukrot és jól összekeverjük. Majd beletesszük a margarint, a két egész tojást és tésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. Gomba alakú mézeskalács szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. Ezután következik a díszítés. A rénszarvasunk orra francia drazsé lehet, szemei elkészítéséhez olvasszunk meg étcsokoládét és papírzsákkal díszítsük. Az agancsát perec alakú ropiból készítsük el, de csak akkor szúrjuk bele, ha már félig megsült.