Csokoládédarabkás keksz

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 250 g vaj
  • 300 g háztartási étcsokoládé, vagy csokoládé pehely
  • 5 tojás
  • 300 g cukor
  • 150 g liszt



Elkészítés

A vajat megolvasztjuk gőz fölött a 100 g csokoládéval és a cukorral együtt. Jól összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a tojást, majd a lisztet, és csokoládé pelyheket vagy a feldarabolt étcsokoládét. Összekavarjuk és egy puha állagú tésztát kapunk majd egy kitapétázott tálba öntjük és a tetejét egy kis sóval megszórjuk azért, hogy kihangsúlyozzuk a csokoládé ízét. Ha kerek formákat szeretnél és nem négyzet alakúakat, akkor formázz egy villa segítségével kis gombócokat. Forró sütőben sütjük 45 percig.