Szőlős répatorta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 12 réteslap

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 5 dl habtejszín (30%-os)
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál porcukor
  • 50 dkg rozé szőlő (vagy más gyümölcs - konzervből nem jó)

A tálaláshoz:

  • Friss menta (elhagyható)



Elkészítés

A réteslapból 10x10 centis négyzeteket vágunk, majd lapjaira szedve sütőpapírral bélt tepsire teszünk egy sort és 180 Celsius fokos sütőben 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk (nagyon figyeljünk arra, hogy ne égjen meg). Az összes réteslapot így pirítjuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, a kevés hideg tejjel elkevert pudingporral besűrítjük, lehúzzuk a tűzről és kihűtjük. Ezután a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, beleforgatjuk a porcukrot, és a hideg pudinggal lazán összekeverjük. A megmosott szőlőt félbe- vagy negyedbe vágjuk, háromnegyedét a habos krémbe forgatjuk és hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor 2-3 réteslapot tányérra fektetünk, majd 2 evőkanál krémet kanalazunk rá, ezután újból réteslapok és krém következik, ezt összesen négyszer ismételjük meg. Végül a tetejére tejszínhabrózsát nyomunk és félbevágott szőlővel, friss mentával díszítjük. Azonnal kínálhatjuk, hogy a réteslapok ropogósak maradjanak.