Kecskesajtos pizza

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 szál póréhagyma, vagy 1 fej lila hagyma
  • 1 fej paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • Bors



Elkészítés

Ez a pizza valójában nem is pizza, de nagyon hasonlít rá és igazán különleges.


A leveles tésztát 2 órával előbb vegyük ki a fagyasztóból, hogy felengedjen. Ha a leveles tészta felengedett, akkor nyújtsuk ki és simítsuk bele egy zsiradékkal kikent tortaformába. Ha ezzel megvagyunk villával kicsit szurkáljuk meg a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük. Ezután a margarinon kicsit dinszteljük meg a hagymát, majd öntsük hozzá az olajat és keverjük bele a sót és a borsot. Ha a tészta kisült, tegyük rá a hagymás masszát, és a felkarikázott paradicsomot. Majd jöhet a kecskesajt is a pizzára. Legvégül a tojás sárgát és a tejszínt alaposan keverjük össze és csorgassuk a pizza tetejére. Helyezzük a pizzát vissza a sütőbe és süssük meg 20-25 perc alatt.