Húsvéti desszert fészkek

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Lap:

  • 4 tojás
  • 220 g cukor
  • 200 g liszt
  • 50 g kakaó
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor

Massza:

  • 200 g mogyoróvaj
  • 100 g őrölt mandula
  • 2 evőkanál diólikőr
  • 125 g csokoládé, vagy cukor gyöngy
  • 250 ml tejszín
  • 1 tasak tejszín keményítő
  • 50 g őrölt pisztácia



Elkészítés

Válaszd szét a tojásokat. Verd fel a tojásfehérjéket 4 evőkanál hideg vízzel és 200 g cukorral. Keverd hozzá a tojássárgájákat. Szórd bele a lisztet, kakaót és sütőport. Öntsd a keveréket agy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd kb. 15 percig 200 fokon. Borítsd ki és távolítsd el a papírt. Vágj 14 darab 8 cm átmérőjű karikát. A trüffel tojásokhoz gyúrd jól össze a mogyoróvajat a mandulával és keverd hozzá a likőrt. Formázz tojásokat nedves kézzel, forgasd meg a csokoládé vagy cukor gyöngyökben. Tedd hűtőbe, hogy megkeményedjenek. Verd fel jól a tejszínt a keményítővel és 20 g cukorral, majd készíts belőle kis fészkeket a tésztalapokra. Szórd meg pisztáciával és helyezd a trüffel tojásokat a fészkekbe.