A grapefruitokat és a narancsokat éles késsel hámozzuk meg, úgy, hogy a fehér bőrét is vágjuk le. Vágjuk négyfelé, majd a közepén húzódó fehér erezetet vágjuk ki, utána aprítsuk kis darabokra. Tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a mandarinok kifacsart levét, az aszalt vörös áfonyát és a cikkekre vágott, felszeletelt zöld citromot is. A zöld citromnak nem kell a héját levágni. Keverjük össze a lekvárzselésítővel, hagyjuk állni fél órán keresztül, majd tegyük fel főni. Ha már felforrt, adjuk hozzá a cukrot és forraljunk rajta még egyet. Tisztára mosott befőttesüvegekbe töltsük a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, állítsuk fejre (így nem kell tartósítószert használnunk), majd őt perc múlva tehetjük is az éléskamránk polcaira. Ügyeljünk arra, hogy a lekvár alapanyagainak mennyisége megegyezzen a lekvárzselésítőn feltüntetett mennyiségekkel.