Ponty parmezánbundában

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
  • Olívaolaj
  • 6 db vöröshagyma
  • 2 db édeskömény
  • Bors
  • 60 dkg pontyfilé
  • 3 dkg liszt
  • 1 db tojás



Elkészítés

A mandulát, a parmezánt és az olajbogyó felét botmixerrel összedolgozzuk. A karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott édesköményt forró olajban néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a maradék olajbogyót, további 10 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. A halat megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd az enyhén felvert tojásban, végül pedig a parmezános keverékben. A halat forró olajban aranybarnára sütjük, és a hagymás-édesköményes körettel tálaljuk.