Sóban sült csirke

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ág majoránna
  • 3 ág tárkony
  • 1,5 kg só
  • 12 db tojásfehérje



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A csirke hasüregét megtöltjük a zöld fűszerekkel, a lábait pedig összekötjük konyhai kötözőzsineggel. A sót és a tojásfehérjét kézzel alaposan összedolgozzuk, az egyharmadát egy alufóliával kibélelt tepsibe rendezzük, és ráhelyezzük a csirkét. A maradék sóval teljesen beburkoljuk a csirkét, majd kb. 70 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd a sókéreg eltávolítása után darabokra vágjuk és tálaljuk.