Ünnepi koszorú gyümölcskenyér

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Szárított, aszalt gyümölcsök: barack, szilva, mazsola
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 tojás tojás
  • 6 dkg nádcukor
  • 4 dkg mandulaőrlemény
  • 6 dkg liszt
  • Sütőpor
  • Tejföl
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • Rumaroma
  • Vaníliás cukor



Elkészítés

A cukrot a tojásokkal kikeverjük, majd az olvasztott vajat hozzáöntjük, hozzákeverjük a lisztet és az aszalt gyümölcsöket, legvégül pedig a zabpelyhet a tejföllel, a mandulaőrleménnyel és az aromákkal. Forró sütőbe tesszük, de 5 perc után csökkentsük a hőmérsékletet, és 160 fokon süssük tovább 40 percen át. A sütőformát előzőleg vajazzuk és lisztezzük ki, akkor biztosan nem ragad bele.