Fahéjas-szegfűszeges brownie

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg Rama + a formába
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg nádcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg dió
  • 6 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 6 dkg kakaópor + a tetejére
  • 1 csipet só
  • 0,25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére
  • 0,25 kiskanál őrölt szegfűszeg



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük. A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a tojássárgáját és az apróra vágott diót, és alaposan összedolgozzuk. Óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, végül hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát egy Ramával vékonyan kikent és sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk a tetejét, majd készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kissé kihűlt, megszórjuk egy kis kakaóval és fahéjjal, és kockákra vágva tálaljuk.