Ünnepi püspökkenyér zabpehellyel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Aszalt, szárított gyümölcsök
  • 2 dkg mazsola beáztatva
  • 3 dkg aszalt szilva
  • 3 dkg aszalt sárgabarack összevágva
  • 10 dkg vaj felolvasztva
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás fehérje felverve
  • 3 dkg mandulaőrlemény
  • 1 dkg szeletelt, hántolt mandula
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • Rumaroma, vagy mandulaaroma
  • Vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • Csokoládéöntet (a tetejére)
  • Kókuszreszelék
  • Vaj a tepsi kikenéséhez
  • Liszt a tepsi kikenéséhez



Elkészítés

A száraz adalékokat megforgatjuk a lisztben, felverjük a tojás fehérjét és összekeverjük vele, majd a többi hozzávalót is egyenként hozzákeverjük, legutoljára az olvasztott vajat. Az egészet beletesszük a püspökkenyér formába és előmelegített sütőben kb. 40 percen át sütjük. Ha elkészült, kinyitjuk a sütőt és hagyjuk egy kicsit szikkadni, hűlni, majd kiborítjuk, ráöntjük a tetejére az olvasztott csokoládét és alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel.