A tortalaphoz kerek tortacsipkét teszünk egy kerek tortatálra. A tortakarikát (20-22 cm átmérőjű) ráhelyezzük. A mézes linzereket tiszta konyharuhába tesszük, majd klopfolóval apróra törjük. A kekszmorzsát egy keverőtálba öntjük. A vajat felolvasztjuk és jól összekeverjük a kekszmorzsával. A masszát a tortakarikába öntjük és evőkanállal vagy spatulával egyenletes, lapos tortalappá egyengetjük. A tortalapot hideg helyre tesszük.
A krémhez összekeverjük a mascarponét, a túrót, a mézet, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a mascarponés-túrós masszával elkeverjük a zselatint, ezután pedig az egészet óvatosan összedolgozzuk a habbal. Ha kész, a krémet a tortalapra öntjük és elsimítjuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ha letelt a 3 óra, kivesszük a hűtőből és levesszük a tortakarikát. Ha még nem jön le, akkor tegyük vissza a hűtőbe! Tálaláskor kakaóval, vagy tortadarával szórjuk meg.