Mézes krémes

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg vaj
  • 21 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg baracklekvár

A mázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé (a csokidarabokat gőz felett megolvasztjuk és beletesszük a vajat)
  • 20 dkg vaj



Elkészítés

A tésztát félkemény tésztává összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Vagy egyben lapos tepsiben megsütjük, vagy 3 darabra vágva külön-külön sütjük. A mézes lapokat 25 percig kell sütni, előmelegített sütőben, nem szabad, hogy megégjen, vagy túlsüssük őket, de figyeljünk, hogy nyers se maradjon a tészta (180 fok).

A töltelék készítése: a búzadarát a tejben megfőzzük a fele cukorral, ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, és a cukrokat, valamint a tojás sárgáját, ez lesz az egyik lap tölteléke.

A három lapot, ha kihűlt, megtöltjük. Az első töltelék a baracklekvár, utána jön egy mézes lap, majd a darakrém következik, majd a tetejére megint mézes lap kerül. Végül elkészítjük a csokimázat, amit egyenletesen ráöntünk, elsimítjuk késsel, és hagyjuk megszikkadni. Másnap szeleteljük fel.