Diós-mazsolás keksz

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 11 dkg Rama
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0,75 kiskanál só
  • 0,25 kiskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg durvára vágott dió (vagy pekándió)
  • 12 dkg mazsola



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd a sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a diót és a mazsolát. A masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk, majd a sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.