Gyors gyümölcskenyér vörös áfonyával és szeletelt mandulával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 doboz mascarpone (25 dkg)
  • 20 dkg liszt
  • Pici sütőpor
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • Kevés tejföl (1-2 evőkanál)
  • 10 dkg vörös áfonya
  • 2 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • Esetleg mazsola
  • 2 szem dió összevágva
  • Vaj a tepsi kikenéséhez
  • Liszt a tepsi kikenéséhez



Elkészítés

A tojásokat a cukorral, és mascarponével jól összekeverjük, óvatosan hozzászórjuk a sütőporos lisztet, a többi hozzávalókat. Előre kivajazott, lisztezett formába öntjük, előmelegített sütőben 5 percig, majd 160 fokon tovább 30 percig sütjük. Tűpróba ajánlott! Gyakori sütögetők már tudják mikor jó. Ha kész kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni, ezután szeleteljük, vaníliás cukorral meghintjük.