Osztrák brabanzerl

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg lágy margarin
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg finom kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg darált mandula
  • Ribizli lekvár (zselés) igény szerint
  • 1 tábla tortabevonó
  • Mandula lapocskák, vagy tisztított mandula szemek a díszítéshez



Elkészítés

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát, a margarint és a megolvasztott csokit gyorsan sima tésztává dolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűvös helyre tesszük. Másnap vékonyra nyújtjuk a tésztát és 5 illetve, 4 cm átmérőjű cakkos kiszúróval kiszaggatjuk a sütit. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a korongokat, de figyeljük, hogy a párok meglegyenek.

175-180 fokon 7 perc alatt megsütjük a tésztakorongokat. Kihűtjük őket és nagyobbak közepére a megmelegített ribizli zseléből pöttyentünk egyet és a kisebb koronggal befedjük.A tortabevonót felolvasztjuk és a sütik tetejét belemártjuk a csokiba és mandula lapkákkal díszítjük.