Apácasóhaj

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 dl habtejszín
  • 3 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg zsír (vagy olaj) a sütéshez

A tálaláshoz:

  • Friss eper (de más idénygyümölccsel is finom és mutatós)
  • Citromfű



Elkészítés

A habtejszínt a tojásokkal és a sárgákkal elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és habverővel egynemű tésztává keverjük. Ezután olvasztott zsírral (olajjal) kikent tepsibe öntjük és 160 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült a sült tészta, kicsit hűlni hagyjuk, majd hullámos szélű formával kiszaggatjuk és forró zsírban minden oldalát pirosra sütjük, végül papírszalvétával bélelt tányérra szedjük. Tálaláskor forrón a tányérra halmozzuk és friss eperszeletekkel, citromfűvel díszítjük.