Kéz alá készítjük a kimért hozzávalókat. Sütőpapírral kibéleljük a kb. 32x25 cm-es tepsit. A liszthez öntjük a sütőport és a diót. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. Nagyobb tálban a sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a diós lisztet. A habot több részletben lazán beleforgatjuk, a tepsiben levő papírra öntjük, simára igazítjuk. 30 perc alatt középső rácson megsütjük.
Közben pillanatok alatt elkészítjük a hideg diókrémet az összekevert hozzávalókból, majd a kakaós krémhez a vajat habosra keverjük a vajjal és rummal, beleszórjuk a kakaóport, könnyű krémmé habosítjuk. A megsült tésztára kenjük a sárgabaracklekvárt. Kihűlés után rákenjük a diókrémet, majd a kakaókrémet, megszórjuk mazsolával, kés lapjával belenyomkodjuk, egyenesre igazítjuk. Hűvös helyre tesszük, amíg megdermed a felső réteg.
A mázhoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a porcukrot és a kakaóport, simára keverjük, levesszük a hőről, 3 perc múlva rákenjük a süteményre. Ha nagyon meleg, megolvasztja a kakaós krémet, és nem lesz szép, figyeljünk rá! Amint megszilárdul a máz, recés késsel rombusz alakú, vagy hosszúkás szeleteket jelölünk meg a csokirétegen. Így a végleges felszeletelésnél könnyebb dolgunk lesz. Cukorgyönggyel, citromzselével díszíthetjük.