Áfonyamártás

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 evőkanál szárított áfonyabogyó
  • 2 alma
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl vörösbor
  • 2 szem összetört szegfűszeg
  • Mustár (ízlés szerint)
  • Cukor (ízlés szerint)
  • Só (ízlés szerint)
  • Őrölt fehér bors (ízlés szerint)



Elkészítés

A szárított áfonyát a vörösborban addig főzzük, amíg sűrű, pépes lesz. Ha kihűlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínből vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hűtőszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás előtt keverjük bele.