Felforraljuk a tejet, beletesszük a vajat, cukrot, sót, felolvasztjuk, majd apránként beleszórjuk a lisztet, pár percig kevergetjük, amíg összeáll. Levesszük a hőről, egyenként beleütjük a tojásokat, és géppel, lassú fokozaton mindegyiket alaposan beledolgozzuk, amíg elválik a falától, szép sima lesz és serceg, mint amikor ég. Erről kapta a nevét. Kihűtjük. A sütő sarkába vízzel töltött hőálló tálkát helyezünk, 200 fokra bekapcsoljuk. A muffinsütő formáit 1 dkg olvasztott vajjal kikenjük.
A masszát kinyomó zsákba tesszük és a kis mélyedéseket félig megtöltjük. A forró sütőben 30 percig sütjük, és közben nem nyitjuk ki az ajtaját. Triplájára nő! A sütés befejeztével rögtön kivesszük és ollóval vagy recés késsel, óvatosan mindegyik fánk felső harmadát levágjuk, hogy a belsejében levő gőztől ne puhuljon tovább. A mázhoz a porcukrot oldódásig simára keverjük a felmelegített citromlével, majd a felső kalapokat belemártjuk, lecsöpögtetjük, dermedni hagyjuk.
A krémhez 2 szelet sült tököt pürésítünk a mézzel. Géppel felverjük a tejszínt a belecseppentgetett vanília aromával. Másik tálban 3 perc alatt krémmé keverjük a krémport és a hideg tejet. Lazán összekeverjük a tökpürét, a habot és a vaníliás krémet. Habzsák vagy nagykanál segítségével a fánkok alsó részét púposra töltjük a krémmel, rátesszük a mázas kalapokat. Aszalt vörös áfonyával, olvasztott csokival, tökpürével vagy tetszésünk szerint dekoráljuk.
(A hozzávalók 12 db muffinhoz elegendőek.)