Karácsonyi csibemell aranyköles talpon

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé (40 dkg)
  • 4 db közepes burgonya
  • 2 db vékony cukkini
  • 16 hajszálvékony bacon
  • 2 szelet füstölt sonka
  • 2 szelet szalonna
  • Bors



Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, egészben hagyjuk, pár perc alatt sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk, majd negyedekre cikkezzük. A csibemellet meg a héjas cukkinit hosszában 8 csíkra szeljük, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát, sonkát keresztben 8 részre vágjuk, bacon nagyságúra a mellhasábokat folpack között gyengén kiklopfoljuk.

Egy-egy tekercs összeállításához az előkészítő tálcára bacon szeletet terítünk, ráhelyezzük a csirkemell csíkot, a papírtörlővel megtörölgetett cukkinit, megint bacon csíkot, majd két burgonyacikk közé fogott 1-1 sonka- és szalonna darabot. Az oldalától kezdve felgöngyöljük, 2 fogvájóval megtűzzük, muffin-sütőbe illesztjük. Ugyanígy készítjük el a többit is. 180 fokos sütőbe tesszük, 30 perc alatt ropogósra sütjük. Aranyköles tallérokra illesztjük, nyers zöldségekkel vagy öntetes salátával kínáljuk.