Mézes puszedli

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 25 dkg langyos méz
  • 2 dkg szalalkáli
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2,5 dl forralt tej
  • 6 evőkanál barackíz
  • 1 kg liszt

A mázhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 40 dkg porcukor
  • 4 csepp citromlé



Elkészítés

A lisztből 80 dkg-t használunk. A szalalkálit és a szódabikarbónát tejben feloldjuk (külön-külön). A hozzávalókat összekeverjük és jól kidolgozzuk. Másnapig állni hagyjuk, majd a maradék 20 dkg liszttel összegyúrjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 200 fokon megsütjük.

Amikor kihűltek jöhet a máz. 4 tojásfehérjét pár csepp citromlével és 40 dkg porcukorral felverjük. Ebbe a mázba fogatjuk bele a puszedlikat, majd rácson hagyjuk megszáradni. Közben őrködünk, hogy a családtagok ne túl sok puszedlit csenjenek. Fémdobozban elvileg sokáig eláll.