A kárászt a gerince mentén, a szálkákkal együtt, hosszában úgy vágjuk fel, hogy a hasa felőli oldalánál egyben maradjon. Könyvszerűen szétnyitjuk, és a sügérekkel együtt alaposan besózzuk, kis ideig állni hagyjuk. Amíg ízesedik, 2 evőkanál olajon megdinszteljük a szálára vágott hagymát, kevés sóval megpergetjük, rózsaszínűre sütjük. Kiszedjük, meghintjük vágott petrezselyemmel, ízesítjük borssal és majoránnával.
A zsiradékban felforrósítjuk a vajat, a kárászok belső oldalát pirosra sütjük, megfordítjuk, ráhalmozzuk a hagymát, és a pikkely felőli oldalán is megsütjük. Összekeverjük a lisztet a morzsával, 1 teáskanál sóval ízesítjük, alaposan beleforgatjuk a sügéreket. Tiszta serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és pár perc alatt ropogósra sütjük benne a kis halakat. Megcsepegtetjük friss citromlével.
Felforrósított hagymás kárásszal, frissen sült burgonyával együtt tálra halmozzuk. Többféle salátával, savanyúsággal, puha kenyérrel kínáljuk.