Mandulás brownie

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • Pici só
  • 0,5 csomag sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 10 dkg étcsokoládé 81 %-os
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 kicsi fiola mandulaaroma



Elkészítés

A vajat darabokra vágjuk a csokoládéval együtt és forró gőz felett megolvasztjuk. Félretesszük, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt a cukrot jól elkeverjük benne. Majd a tojásokat egyenként beleütjük, utána a liszttel elkevert sütőport pici sóval, a kakaóport, az aromát.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (25x16 cm), tetejére szeletelt, hámozott mandulát szórunk. Előmelegített sütőben kezdjük el sütni, majd 160 fokon 20-25 percig kell tovább sütni. Tűpróba itt azt jelenti, hogy akkor jó, ha kicsit ragad rá a morzsa, tehát puha a közepe. Nem szabad túlsütni. Tálaláskor tejszínhabbal, dzsemmel, gyümölccsel tálaljuk.