Diós-rácsos gömb

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 24 db papír kapszli
  • 50 dkg mirelit leveles tészta
  • 30 dkg dióbél
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db citrom
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál rum vagy 10 csepp rumaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás



Elkészítés

A durvára darált diót kevés vajon gyengén átpirítjuk, hozzáadjuk a cukorral és az egyik vanillincukorral elkevert tejet, pár másodperc alatt sűrűre főzzük, belereszeljük a megsúrolt citrom héját, hozzáadjuk a rumot vagy aromát, kihűtjük. A mirelit leveles tésztát kiengedés után 2 db 40x30 cm-es vékony lappá nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre osztjuk, és azokat 8-8 csíkra vágjuk. 4 hosszanti csíkra 4 csíkot keresztben ráhelyezünk, és átfűzzük, mint a ’Nanó lábtörlője’ c. receptnél. Kissé macerás és időigényes, de megéri a fáradságot.

Ha kész, a kihűlt diós töltelékből 1-1 púpos teáskanálnyit a középre helyezünk, a kilógó csíkokat felhajtjuk, és megfordítva a kapszlikba, majd a muffin-sütőbe vagy tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenjük, 200 fokon 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Vanillincukorral kevert porcukorral meghintve langymelegen tálaljuk.

(A hozzávalók 24 db gömbhöz elegendőek.)