A durvára darált diót kevés vajon gyengén átpirítjuk, hozzáadjuk a cukorral és az egyik vanillincukorral elkevert tejet, pár másodperc alatt sűrűre főzzük, belereszeljük a megsúrolt citrom héját, hozzáadjuk a rumot vagy aromát, kihűtjük. A mirelit leveles tésztát kiengedés után 2 db 40x30 cm-es vékony lappá nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre osztjuk, és azokat 8-8 csíkra vágjuk. 4 hosszanti csíkra 4 csíkot keresztben ráhelyezünk, és átfűzzük, mint a ’Nanó lábtörlője’ c. receptnél. Kissé macerás és időigényes, de megéri a fáradságot.
Ha kész, a kihűlt diós töltelékből 1-1 púpos teáskanálnyit a középre helyezünk, a kilógó csíkokat felhajtjuk, és megfordítva a kapszlikba, majd a muffin-sütőbe vagy tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenjük, 200 fokon 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Vanillincukorral kevert porcukorral meghintve langymelegen tálaljuk.
(A hozzávalók 24 db gömbhöz elegendőek.)