Mákos guba ünnepi köntösben

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 7 db kifli karikára vágva
  • 7 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg darált cukrozott mák

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja + fél citrom leve
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 g étkezési zselatin-por



Elkészítés

7 dl tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával habverővel elkeverjük. Kis lángon felforraljuk. Közben a kifliket karikára vágjuk, és beletesszük egy tálba. Ha felforrt a tejünk ráöntjük a kiflikre és hozzákeverjük a mákkeveréket, félre tesszük.

A krémhez a pudingport 4 dl tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjával és a levével sűrűre főzzük, kihűtjük. Végül a tejszínhabot habbá verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A zselatint kis vízben feloldjuk, langyosan keverjük a pudingos tejszínes keverékhez. Veszünk egy félgömb alakú formát, (lehet üvegtál is) folpack-kal kibéleljük.

A leöntött kiflik 3/4-résztét az edény falára és aljára nyomkodjuk szorosan, majd az elkészített krémet beleöntjük. Így tesszük a hűtőbe egy pár órára, ha már a krém kezd megdermedni akkor takarjuk be a maradék leöntött kiflikkel az alját. Mert különben elsüllyednének a kiflik. Egy éjszakát hagyjuk dermedni és másnap szeleteljük.