Ketchup

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 kg paradicsompaprika (pritamin)
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 5 db babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mustár
  • 1 dl 20 %-os ecet, vagy 2 dl 10 %-os
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál szalicil



Elkészítés

Egy kb. 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük a feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a babérleveleket, és 1 óra hosszat főzzük. Ezután kivesszük a babérleveleket, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Utána újra a tűzre tesszük, és forrásig hagyjuk, majd befőttes üvegekbe szedjük, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük végleges helyére. 2,5 liter lesz belőle.