Duplán diós sütemény

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg darabos dióbél
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg főzőcsokoládé
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 30 dkg fél dióbél



Elkészítés

A darabos dióbelet szárazon megpirítjuk, s ha kihűlt, durvára őröljük. A lisztet, sütőport, keményítőt, cukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, tojást, vanillincukrot, gépi keverővel összeállítjuk, majd beleszórjuk az őrölt diót. 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt. A masszából evőkanállal vagy nyomóformával kisebb golyókat helyezünk a sütőpapírral bélelt tepsibe, ellapítjuk. Légkeveréssel 160 fokon 12-15 perc alatt megsütjük a középső rácson.

Közben gőzfürdő felett a csokit megolvasztjuk, beletesszük a rumaromát és az olajat, jól elkeverjük, melegen hagyjuk. A kihűlt sütik lapos aljába villát szúrunk, megmártjuk az olvasztott rumos csokiban. A fél dióbelet nyomunk mindegyik tetejére. A máz megdermedése után már fogyasztható.