A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, és hozzáadjuk a tojásokat, a megolvasztott vajat és a mézet, a felfuttatott élesztőt, a citrom reszelt héját és a fahéjat is. Jól megdagasztjuk, majd langyos helyre téve duplájára kelesztjük 20-30 perc alatt.
Ismét átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, 3 részre vágjuk. Az egyiket megkenjük szilvalekvárral, fahéjjal megszórjuk, feltekerjük. A másodikat megszórjuk a meggyel, mazsolával, feldarabolt birsalmasajttal, ezt is feltekerjük. A megmaradt tésztára ráhintjük az aprított diót, vagy mogyorót és a csokireszeléket, ezt is felgöngyöljük.
A három rudat szépen összefonjuk. és kerek formára igazítjuk, a végeknél kissé összenyomkodjuk. Kikent kuglófsütőformába helyezzük, a tetejét lekenjük egy kevéske tejes mézes keverékkel, megszórjuk aprított dióval, amely kissé megpirul majd a tetején. További 30 percig kelesztjük meleg helyen.
Langyos sütőbe helyezzük, majd 190 fokon 40-45 percig sütjük. A formából kiborítjuk, majd hűlni hagyjuk, ha már teljesen kihűlt csak akkor szeleteljük.