Karácsonyi őzgerinces sütemény

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverékpor
  • Kandírozott gyümölcsdarabkák kb. 15 dkg (bármilyen lehet, pl. narancs, citrom, stb.)
  • 10 dkg durvára vágott dió és mazsola
  • 10 dkg tejcsokoládé



Elkészítés

Fogsz egy nagyobb edényt, ebbe beletöröd a tojást, a cukrot, a margarint a tejfölt meg a mézeskalács fűszerkeveréket. Robotgéppel jó alaposan elkevered, de úgy, hogy az egész egy színű és állagú legyen.

Ha ez megvan, akkor tedd bele a sütőporral elkevert lisztet. Ehhez is használj még robotgépet, majd ezután tedd bele a kandírozott gyümölcsdarabkákat, a diót és mazsolát, és kb. fél tábla csokit (5 dkg) tördelj bele.

Készíts elő 2 őzgerinc formát, béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük, elég sok idő kell neki, én a legkisebb fokozaton 60 percig szoktam sütni. Nagyon finom, aki igazán szereti a mézeset, annak ízleni fog!